Cara Mengurus Sindiket Loteri

loteri

Loteri memberi harapan kepada orang biasa untuk menjadi kaya dan menyelesaikan semua masalah kewangan mereka. Orang ramai menyedari hari ini bahawa semakin banyak tiket loteri yang anda pegang, semakin baik peluang anda untuk menang.

Untuk Loteri Nasional UK, terdapat kira-kira 14,000,000 kombinasi yang berbeza jadi jika anda mempunyai  DOWNLOAD XE88 Android satu baris, atau satu tiket, anda mempunyai 1 dari 14,000,000 peluang untuk menang. Sekiranya anda mempunyai, katakanlah, 1000 tiket anda mempunyai 1 dari 14,000 peluang untuk menang sehingga peluang anda meningkat dengan ketara. Tetapi membeli 1000 tiket adalah di luar kemampuan kebanyakan orang. Siapa yang mampu membayar $ 1000 seminggu? Jadi jawapannya adalah untuk bergabung dengan sindiket dan menyebarkan kos dan berkongsi faedah dengan peluang yang lebih baik.

Sekiranya anda berada dalam sindiket 100 orang yang membayar $ 10 seminggu ke kolam dan anda memenangi $ 10,000,000, anda masing-masing akan menang sekitar $ 100,000. Tidak buruk untuk pelaburan $ 10 anda.

Semasa anda memulakan sindiket, anda harus memastikan anda mengatur semuanya dengan betul kerana akan selalu ada perselisihan dan hujah terutama mengenai orang yang keluar atau bergabung.

Berikut adalah beberapa cadangan:

Tuliskan semuanya . Buat kontrak yang memperincikan peraturan sindiket anda dan minta semua orang menandatanganinya. Semua ahli harus mempunyai salinan, memberikan salinan kepada peguam cara atau pengadilan bebas dan memaparkan salinan di mana anda semua dapat melihatnya. Berikut adalah beberapa perkara yang harus anda sertakan dalam kontrak anda.

Tentukan jumlah maksimum orang yang anda izinkan ke sindiket anda.

Sekiranya anda akan memainkan nombor yang sama setiap kali, pastikan nombor tersebut tercatat dalam kontrak.

Tentukan siapa yang akan bertanggungjawab untuk mengisi tiket dan meletakkan tiket pada setiap minggu. Sertakan bahawa dalam kontrak dan pastikan sistem ada untuk menangani keadaan ketika orang ini tidak tersedia. Stub tiket harus disediakan oleh orang ini sebagai bukti bahawa tiket telah dipakai.

Tentukan bagaimana dan siapa yang akan mengumpulkan langganan mingguan.

Tentukan apa yang akan berlaku sekiranya seseorang kehilangan langganan – adakah mereka akan dikecualikan daripada kemenangan, atau adakah langganan mereka akan dibuat oleh orang lain? Sekiranya seseorang kehilangan sejumlah langganan berturut-turut, anda mungkin ingin mengecualikannya dari sindiket dan membenarkan orang lain masuk – Apa sahaja yang anda memutuskan, pastikan ia ada dalam kontrak.

Tentukan apa yang berlaku dengan hadiah kecil. Adakah mereka terbawa dan disimpan untuk diedarkan di kemudian hari (contohnya Krismas) atau mereka dibagikan apabila jumlahnya mencapai tahap tertentu. Atau adakah anda bermain garisan tambahan apabila berlaku penggulingan misalnya?

Periksa undang-undang cukai tempatan anda untuk melihat sama ada anda perlu mengisytiharkan sindiket untuk tujuan cukai.

Hubungi majikan anda untuk memastikan anda mempunyai kebenaran untuk menjalankan sindiket di premis mereka dan pada waktunya.

Tentukan bagaimana orang boleh keluar dan menyertai sindiket anda. Sekiranya anda mempunyai maksimum 20 orang yang dibenarkan, anda mungkin mempunyai senarai menunggu orang yang ingin bergabung.

Ini bukanlah senarai yang lengkap, tetapi kontrak apa pun lebih baik daripada tidak ada kontrak sama sekali.

Jenis pertikaian yang paling biasa adalah apabila seseorang terlepas pembayaran, dan sindiket itu menang pada minggu itu. Sekiranya itu adalah jackpot – akan ada pertikaian mengenai apakah orang itu harus dimasukkan dalam pembayaran. Tentukan sekarang, dokumentasikan dan minta semua orang untuk mengikuti peraturan. Walaupun anda telah menjalankan sindiket selama bertahun-tahun, masih belum terlambat untuk memulakan kontrak. Kumpulkan semua orang, bincangkan dan setujui peraturannya, buatlah di atas kertas dan minta semua orang mendaftar.

Perkara yang sama berlaku untuk sindiket keluarga. Untuk mengelakkan sebarang pertengkaran dan pertengkaran, pastikan semua orang mengetahui peraturannya.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *